Søndag d. 10. marts var Nyborg Skakklub vært for fællesafslutningen i 2. division, gruppe 2

Frem 2 havde allerede inden kampen mod Præstø sikret sig en plads i top 3, men fik med 4-4 cementeret en sikker andenplads i gruppen!

Holdleder Niels Henrik beretter med assistance fra Rasmus:

"Så oprandt dagen, hvor der blev sat en fed streg under Frem 2s oprykning til 1. division.

Ved fællesafslutningen i Nyborg mødte vi vores direkte konkurrent til andenpladsen, Præstø. Et godt hold, som vi tidligere har tabt til flere gange. Det var da også lige ved at gå galt i dag, da Præstø omkring tidskontrollen havde bragt sig foran 4-2. Men der blev kæmpet i de sidste to partier, og anstrengelserne udløste to sejre og dermed et hæderligt 4-4 resultat.
En herlig sæson er dermed slut, og vi glæder os til nye, hårde udfordringer i næste 😊
Holdlederen er vanvittig stolt af sine tropper 👏🥈"
 
"Frem 2 skulle ved fællesafslutningen spille om 2.-3. pladsen mod Præstø, der lå lige bagved os i stillingen. Dog var vores forspring så stort, at to point ville sikre sølvmedaljen.
Det blev en kamp, der bølgede frem og tilbage mellem to kampivrige hold.
Først færdig var Utoft efter knap 3 timers spil. Martin pressede på og vandt en bonde, og det så meget lovende ud. Så meget, at modstanderen gav relativt tidligt op. 1-0 til Frem 2.
Thomine blev presset hårdt i en åben stilling og mister en bonde og i tidsnøden ryger hun ind i et angreb, der koster partiet. 1-1.
Michael kom til at stå presset på førstebræt med svage bønder på h-linjen og c6.
Efter noget taktisk får modstanderen nogle fribønder, der afgør partiet. 1-2.
Benjamin vinder tidligt en bonde og står fortrinligt efter åbningen – det ligner en hurtig konvertering. Han ofrer siden en officer for to forbundne fribønder og det hele ser meget lovende ud. Modstanderen kæmper dog godt og får skabt så meget ravage, at Benjamin ikke finder de rigtige træk, og pludselig er der opstået et tabt slutspil. Lidt ufortjent – Benjamin havde fortjent en bedre skæbne. 1-3.
Markus og Jonathans partier ser meget positionelle og også jævnbyrdige ud hele vejen igennem. Det kommer derfor ikke som den store overraskelse, at de begge munder ud i remiser omkring tidskontrollen. 2-4.
Dermed lignede det unægtelig et nederlag, men i de sidste to partier går det til sidst vores vej.
Niels får en meget lovende stilling med en Sämisch-opstilling mod Gammelindisk. Bondestorm på kongefløjen og dominans i centrum giver en frygtelig masse plads at boltre sig på og ditto forkrampet stilling for den sorte mand. Han får dog lidt modspil i a-linjen med potentielle trusler mod Hvids konge. I tidsnøden får Niels klokket i det og mister en bonde. Men den store terrænfordel viser sig værdifuld, da Sorts stilling kollapser på grund af meget aktive bønder og tårn i et slutspil, hvor det var lidt ”hovedet under armen”-skak. 3-4.
Efter lang tids kamp med en bonde over kunne Jacob triumfere i et bondeslutspil med et tårn til hver. Næsten 6 timers spil skulle der til. Hatten af for Jacob, der havde den tålmodighed, der skulle til for at få modstanderen til at begå den endelige fejl. 4-4.
Bestemt et godkendt resultat."

Kalender

Sæsonen 23/24