Divisionsturneringen - status efter det meste af 6. runde
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard
Mandag, 12 Februar 2018 10:29

Søndag d. 11. februar var Frem 1 på en lang tur til Aalborg for at spille sjette og næstsidste runde af divisionsturneringen.

Frem 2 har udsat deres kamp til søndag d. 18. februar grundet skolernes vinterferie, Frem 2 skal møde Nr. Aaby.

Sæsonen har for begge hold været præget af en del afbud, hvilket har medvirket til af både første- og andetholdet i år er tilfredse, hvis nedrykning kan undgås. Resultaterne i sjette runde flaskede sig dog på ingen måde for andetholdet i 2. division, som nu har en hård kamp mod Nr. Aaby for at sikre sig muligheden for overlevelse i sidste runde 4. marts.

Førsteholdet spillede 4-4 i Aalborg.

Lad os tage resultaterne i kronologisk rækkefølge: Først to halvhurtige remiser til Per og Tobias med de sorte brikker. Herefter fik Tom muligheden for via taktisk finesse at transformere en fordelagtig stilling til et slutspil med en officer mere: Kan du spotte, hvordan Tom sikrede sig gevinsten? (Løsningen findes nederst i referatet)

Hvid trækker og vinder...

Dernæst fulgte et ærgerligt nederlag til Stefan; Stefan spiller altid spændende og tankekrævende skak, og når Stefan spiller på sit bedste niveau er det en fornøjelse at følge. I denne sæson har der dog ikke været den store tid til skakken, hvilket har kostet nogle point med Stefans spillestil. Men vi er sikre på, at stimen nok skal vende, og at der venter endnu flere flotte gevinster forude.

Kristoffer havde - ligesom Per - påtaget sig chaufførtjansen, og da energikontoen langsomt løb tør, lykkedes det aldrig rigtigt Kristoffer at skabe de store muligheder i Spansk. Da afbytningerne til sidst stod i kø, blev parterne enige om remis.

Tilbage sad nu Jacob, Yann og Erik. Yann var første mand fra brættet, da holdlederen tillod at tage remis mod en højereratet modstander. Jacob og Erik sad nu tilbage med to tårnslutspil, hvor de begge var en bonde under. Erik viste dog på fin vis styrken ved det aktive tårn og sikrede sig evigskak, hvor modstanderen ikke havde andre muligheder. Flot debut på førsteholdet for Erik!

Jacob viste desuden, at de mange kampe for førsteholdet har givet en stor ballast og erfaring. Jacob fik skabt de fornødne komplikationer, som slutteligt fik modstanderen til at gå ind i et tårnslutspil, som trods merbonde var dødt remis. Trækket efter blev fredspiben dog også tændt, og den lange tur hjem fra Aalborg kunne påbegyndes.

Med det uafgjorte resultat er Frem 1 nu 3 point over nedrykningsstregen, hvorfor meget skal gå galt i sidste runde for at vi ikke er sikret endnu en sæson i 1. division

Løsningen til diagramstillingen: 1. Dxb8!, Sxb8 2. Txe5, Dxe5 3. Lxe5, hvorefter gaflen på tårnet på h8 og springeren på b8 vinder en officer. Bemærk den uheldige placering af Ld8, som forhindrer at kort rokade redder både tårn og springer.