Tårnet 1 trak det længste strå imod Frem 3
Skrevet af Søren Christensen
Tirsdag, 05 December 2017 14:00

Det var ung mod gammel, da Frem 3 d. 4. december som undertippede troppede op på udebane i Svendborg imod Tårnet 1.

På trods af at være en bonde foran ud af åbningen, så stod Anton Kjeldsen hurtigt noget forkrampret på bræt 6. Dette blev ikke bedre, da hans modstander ofrede en løber og brød igennem Antons kongestilling. Presset blev for meget og pludseligt opstod der mattrusler overalt, hvorefter Anton måtte give fortabt og Tårnet kom foran 1-0.

På bræt 4 havde Thor sort i hvad der skulle vise sig at blive en meget lige affære, hvor der gik længe inden partnerne slog deres første brik. Med en passiv løber men nogenlunde lige stilling i mente, takkede Thor pænt ja, da hans modpart tilbød remis.

Bagud med 1½-½ kom der pludseligt genrejsning fra uventet side. På bræt 8 var Christoffer Winther længe bagud med en bonde med hovedrysten til følge, men han fik vendt sejlene i slutspillet og fundet et gevinst, hvortil der blev udlignet.

På bræt 1 så det længe ud lovende ud for Tommy Knoth, men han fik formøblet sin stilling i slutspillet og måtte give fortabt, hvorfor svendborgenserne kom foran med 2½-1½.

Undertegnede (Søren Christensen) havde de hvide brikker på femte brættet og stod længe bedst, men måtte ty til takke med remis ved træktgentagelse, da min modstander pludseligt fik et særdeles dominerende tårn på syvende række.

Heldigvis fik Albert Møller (red: som søndag i 2. division fik sin første mesterskalp!) fik genvundet optimismen på holdet, da han kæmpede sig til sejr på 7. brættet i en intens dyst, som bølgede frem og tilbage over flere omgange. Nu stod det altså 3-3, men Emma Le Besq måtte desværre give fortabt på trods af, at han hun langt hen af vejen stod godt.

Holdleder Bo Sørensen gik efter eget udsagn i sin egen fælde, hvorfor han kom bagud med en officer i midtspillet. Ikke desto mindre kæmpede han bravt for sagen - til slut overså Bo desværre en pat og valgte til stor fortrydelse at opgive i stedet.

Kampen endte altså 5-3 til Tårnet, hvilket ikke var helt tilfredsstillende, selvom resultatet svarede nogenlunde til den forventede score.