Pokalskak – Frem 4 klager ægge
Skrevet af Jakob Frederiksen
Tirsdag, 07 November 2017 22:38

Turen gik mandag d. 6. november mod Nyborg, hvor vi skulle spille indledende runde af Pokalskak. Opstillingen, Albert, Christoffer, undertegnede og Robert var i min optik ikke helt skidt, og vi har sikkert en fin chance for at nå et godt stykke ind i turneringen. Vi ankom og trak Ullerslev 2, som nok ikke er det værste hold at trække, rent styrkemæssigt. Der gik lidt tid, og vi var lige kommet i gang, og jeg syntes egentligt, at alle partierne så nogenlunde normale ud. Dog havde Albert øjensynligt en aktiv stilling, og Christoffers modstander var umiddelbart mere travlt optaget med at flytte sine bønder end at udvikle sine officerer. Jeg trak et par træk, og så var først Christoffer og efterfølgende Albert færdig efter en lille time. Efter Albert var færdig kom der også anerkendende kommentarer fra modstanderen, som ”han var godt nok skrap”. Der gik en rum til (læs ca. 15 min), og Roberts modstander, der først havde sat officer, og efterfølgende givet 2 officerer for et tårn, valgte at holde Black Friday med gratis dronning inden man forlod partiet, og så var det 3-0. Undertegnede havde et normalt parti, hvorefter et bondeoffer første til en, i min optik, spændende stilling som førte til at jeg fik en dronning for tårn. Efterfølgende lavede jeg en ”Jakobs Classic”, med at spille uinspirerede planer og efter at have lige været ved at miste partiet lavede min modstander endnu en fejl, og efter 1 time og 45 minutter vendte Robert, Christoffer og jeg snuden mod Odense, med en dejlig sejr på 4-0.