Spillested

   Ungdomshuset
   Nørregade 60 3. sal
   5000 Odense C

   (efter kl. 21 - brug dørklokken)

   OBS: Parkeringskælderen ved
            Skulkenborg lukker kl. 21

   Se parkeringsmuligheder her.

Frem Skakklub i billeder

Sponsorer

Frem Skakklubs sponsorer
Banner
Banner
Banner

Log på

Login for adgang til partidatabase og klubbladsarkiv.Kontakt webmaster Kristoffer for et login


Velkommen til Frem Skakklub
Pokalfinalen: Frem 1 vs. Nr. Aaby
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Lørdag, 07 April 2018 18:10

Finalen i sæsonens pokalturnering står mellem Nr. Aaby og Frem.

Finalen afvikles i klubbens lokaler i Ungdomshuset mandag d. 16. april fra kl. 19.00.

Vi vil desuden forsøge at live-transmittere finalen; link til live-sendingen

 
DM i skak 2018 i Svendborg
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Mandag, 26 Marts 2018 12:31

I skolernes påskeferie var Hotel Svendborg for tredje gang siden 2015 rammen for Danmarksmesterskaberne, hvor Tårnet Svendborg og Sydøstfyn Skakklub atter stod som arrangører.

Syv Fremmere deltog i de ratede turneringer, mens flere Fremmere kiggede forbi stævnet under påsken som tilskuere og/eller deltagere i det traditionsrige DM i lynskak langfredag.

 
Frem Skakklub er tildelt Initiativprisen
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Lørdag, 07 April 2018 17:16

I forbindelse med Delegeretmødet ved påskens Danmarksmesterskab i Svendborg blev Frem Skakklub tildelt Initiativprisen i 3. hovedkreds (Fyns Skak Union).

Initiativprisen tildeles klubber som tager initiativer i skakmiljøet og skaber rammer til gavn for skakken og skakspillerne.

Begrundelsen for tildelingen lægger bl.a. i klubbens store juniorarbejde, Odensemesterskabet og den traditionsrige Frem Julecup. Du kan læse hele begrundelsen på FSU's hjemmeside.

 
Frem 4 tabte 5-3 til Læseforeningen, men sæsonen gik som helhed godt
Skrevet af Peter Fynbo   
Lørdag, 24 Marts 2018 09:32

Tirsdag den 20. marts deltog Frem 4 i ottende og sidste runde i Serie 1. Sydøstfyn havde inviteret de seks hold i øverste slutspilsgruppe til fællesafslutning med i alt 24 partier på skolen i Gudbjerg. Vore modstandere den aften var Læseforeningen 3, og det hold er på papiret temmelig meget stærkere end vi er. Det ses også på resultatet, de fire øverste brætter tabte, Jonathan dog først efter en meget lang og sej kamp, mens undertegnede tabte ret hurtigt efter forgæves forsøg på at redde partiet oven på en gedigen gedebuk i åbningen (jeg havde nu nok tabt alligevel). Lyspunkterne lå på de nedre brætter, hvor Elias lagde ud med en meget hurtig sejr, og Steen og Alf sørgede for to remiser. Alfs remis kom efter et langt slutspil, hvor det i lange tider bestemt ikke var klart, hvem der havde overtaget. Aftenens aller-allersidste parti vandt Henrik i et langt (83 træk) og spændende slutspil, hvor han gennem mange træk også havde uret som modstander. Kampens resultat blev 5-3 til Læseforeningen.

Gennemgående kan vi være tilfredse med de resultater, vi har fået i løbet af sæsonen; vi har klaret os meget bedre end i fjor, hvor stort set samme mandskab tabte syv matcher og holdt en uafgjort. Denne gang vandt vi fire og tabte fire. Vi har spillet 64 partier, vundet to på afbud og fået 30 points i resten; det er seks mere end man skulle vente ifølge ratingen, og det betyder også, at de fleste på holdet har tjent pæne rating-gevinster. Jonathan har med tre sejre og to remiser scoret 4 points i syv partier på førstebrættet og Alf har scoret 4 i seks partier, endda uden nederlag. Det lover godt, at de unge klarer sig sådan. Henrik har tre gange været reserve for Frem 4 og scoret 2½ point, mens Peter Kinggaard, der også har været reserve tre gange, har vundet to kampe ved brættet og den tredje på afbud fra modstanderen. Det er rart for en holdleder, at han kan hente den slags pålidelige bagstoppere på reservebænken.  

Peter Fynbo

 
Pige-DM i skoleskak
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Fredag, 09 Marts 2018 21:04

I weekenden 10.-11. marts afvikles DM i skoleskak for piger. I turneringen deltager Leia, Caroline og Kathrine, som jævnligt deltager i klubbens juniortræning; alle tre deltager i F-gruppen.

Et stort held og lykke med turneringen herfra!

 
Frem 4 vandt knebent over Årslev 1 efter en kold start
Skrevet af Peter Fynbo   
Onsdag, 28 Februar 2018 18:13

Det var en kold begyndelse, da Frem 4 mandag den 26. februar spillede holdkamp ude mod Årslev Skakklub. Det var frostvejr og det blæste ganske mærkbart. Begge holds spillere var kommet i god tid, men desværre havde ”nogen” med ansvar for den bygning, vi skulle spille i, skiftet nøglerne ud med et elektronisk kort, og ”nogen” havde naturligvis ikke underrettet skakklubben om denne detalje. Efter ret mange telefonsamtaler fandt Årslevs formand frem til en, der skulle kunne låse op, men han lå med feber. Til sidst fandt man en fra en anden sportsklub, som kunne hjælpe, og endelig kunne vi komme ind i varmen og stille brætter og brikker op. En eller anden havde foreslået, at vi kunne spille blindskak i stedet, men det slap vi for. Med knap tyve minutters forsinkelse startede kampen.

Det begyndte også koldt, for de to første partier, der blev afgjort, tabte vi, men så gik det bedre. Jonathan spillede som sædvanlig på førstebrættet, og han vandt efter et langt og spændende slutspil med dronning, tårn og bønder på begge sider. Det var også det parti, der blev sidst færdigt, så der stod en neglebidende hob skakspillere fra begge klubber omkring brættet, indtil Jonathan havde sejren i hus. Willy var på grund af afbud rykket op på andetbrættet, men han gik frisk til sagen og vandt også i et ret langt slutspil med springere, løbere og en fjendtlig, garderet fribonde. Endelig sørgede Steen for den tredje gevinst. De resterende tre partier blev remis. Slutresultatet blev således en kneben sejr på 4½-3½, et resultat, vi kan være meget tilfredse med, da vi på papiret stod til et alvorligt nederlag. Men somme tider har man jo lov at være heldig.

Tak til Henrik og Robert, der stillede op som reserver med kort varsel!

Sidste kamp i Holdturneringen bliver afholdt som fællesafslutning hos Sydøstfyn, hvor vi skal møde Læseforeningens tredjehold. Det sker tirsdag den 20. marts kl. 19.

 
Vigtig derbysejr for Frem 3; kæmper for overlevelse!
Skrevet af Bo Sørensen   
Tirsdag, 20 Marts 2018 22:51

Frem 3 har hele sæsonen kæmpet mod nedrykningsspøgelset, og det er muligvis heller ikke afgjort endnu endnu om holdet må en tur i serie 1. En kaotiske aften, startede med et dramatisk holdmøde kl.18,45, hvor flere ting var oppe og vende. Formanden Aske, der stadig inden kampen ikke var kommet på tavlen, følte sig ramt af et komplot, da det gik op for ham, at han endnu engang skulle kæmpe med de sorte brikker, grundet et sent afbrud fra Emma; præsten nægtede endnu engang at bede en bøn for Frem 3; og Markus (nu årets Frem 3!) antydede, at holdlederens taktik med at uddele slikposer for flotteste spil havde slået fejl; og Raidar valgte helt at udeblive fra holdmødet.

Anyways, holdlederen gjorde det klart at vi skulle bruge 1½ point mere end Middelfart for at blive i Fynsserien, da vi med en 6.plads skal i kamp mod nr.2 i Serie 1 om retten til at spille i Fynsserien i næste sæson, og han brød sig bestemt ikke om skulle slutte af med at tabe til Læseforeningen, og alle blev vi enige om, at give dem en røvfuld.

 
Referat fra Middelfart 1 - Frem 3
Skrevet af Markus Maagaard   
Torsdag, 01 Marts 2018 19:49

Endnu engang starter referatet en time inden kampstart i ungdomshusets lobby. Her stod den lavere halvdel af holdet, der i sin helhed bestod af Tommy, Erik, Emma, Aske, Bo, Albert, Markus og André. For en gang skyld, måske i Frem skakklubs historie, var hele fire biler til rådighed på dagen. Efter et par minutter i lobbyen ankom Aske i bil, og Bo og undertegnede tog med ham, imens André og Albert kørte selv. I lobbyen havde snakken gået om løst og fast, men det var ikke til at tage fejl af, at kampen i dag var en alvorlig affære. Frem 3 lå inden kampen på 7. pladsen i tabellen og derfor til nedrykning, med 2 ½ point op til Middelfart. Målsætningen synes derfor meget urealistisk: Mindst tre sejre mod et hold der, på langt de fleste brætter, var på lige fod med os. Stemningen var ikke meget anderledes da vi ankom til Middelfart. Bos peptalk var meget klar i spyttet: Gå efter at vinde, hvis de prøver at få remis, så bare mas på. Fighter-slikposen gik til Emma for en meget flot præstation mod Odense Skakklub.

Da vi satte os til brætterne, var der dog blandede følelser. På den ene side manglede Middelfart to af deres midterbrætter. På den anden side var André og Albert heller ikke mødt, da tiden blev startet.  

 
Frem atter repræsenteret i pokalfinalen
Skrevet af Niels Henrik Sørensen   
Mandag, 26 Februar 2018 19:34

Frem 1 er klar til et revancheopgør mod Nr. Aaby 1 i finalen i den fynske pokalturnering.

Det står klar efter torsdagen semifinaler, hvor lodtrækningen desværre parrede Frem 1 med Frem 2. Dermed blev det en realitet, at Frem 2 udelukkende har mødt andre Frem-hold i denne sæsons pokalturnering. Måske burde der være en regel om at hold fra samme klub ikke kan møde hinanden i de første par runder af pokalen? Det er en diskussion værd... igen... også i FSU.

Nuvel, matchen Frem 1 mod Frem 2 blev trods alt spændende, for Frem 2 havde ikke tænkt sig at give finalepladsen til førsteholdet uden kamp til det sidste. Det resulterede i fire kamppartier - med fire hvide sejre!

På fjerdebræt er både Tobias og Yann eksperter i kongeindisk, og de første 18 træk blev nærmest fyret af á tempo. Men snart fik Tobias sat en stærk løber på f3, der forsvarede den hvide konge mod det tematiske sorte angreb, og sin egen springer plantet ubehageligt på c7, så Yann så sig nødsaget til at give en kvalitet. Det blev afgørende, og Tobias kørte sikkert en sejr i hus.

På tredjebræt lignede det, at Torben kom meget belejligt fra åbningen mod Jan med materialegevinst til følge. Men den lille magiker fangede på bemærkelsesværdig vis den sorte konge midt på brættet og stillet over for mat eller stort materialetab, valgte Torben at sige tak for spillet.

På andetbræt valgte Per en rolig opstilling mod Alexanders kongeinder. I midtspillet fik han fuld kontrol over en åben d-linje, hvilket endte i et pres, der kostede Alexander et par bønder. Vor unge himmelstormer kæmpede til det sidste, men slutspillet var ingen sag for Per.

På førstebræt fik Niels Henrik mod Kristoffers grünfelder frembragt en dronninggambit-struktur med det klassiske minoritetsangreb på dronningefløjen. Kristoffer fik skabt nogle taktiske muligheder med sit løberpar, men da parterne nåede slutspillet var det alligevel med Niels Henrik i initiativet takket være to grimme isolerede dobbeltbønder i Kristoffers stilling. Disse bønder stod til afhentning, og det blev afgørende i et obligatorisk tidsnødsdrama, hvor Kristoffer gik mat med 5 sekunder tilbage på uret for Niels Henrik.

2-2 og dermed lynomkamp. Her havde i hvert fald Yann en vundet stilling og den bedste tid, men var dog ikke årvågen nok, og pludselig vandt Tobias på tid. Men Frem 1 var dog klart bedst i disciplinen, og det endte i de knusende cifre 3,5-0,5. Stort tillykke med finalepladsen til Frem 1! FSU har lagt alle enkeltresultater på deres hjemmeside.

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kommende arrangementer

 

Se hele aktivitetskalenderen.

Se desuden skoleskakkalenderen.

Husker du ...? (tilfældig artikel)

Juleafslutning 17. december

Frems juleafslutning afholdes mandag d. 17. december med start kl. 18.30. Juniorerne tyvstarter med julepræget træning allerede fra kl. 17.

Som sidste år vil klubben byde på risalamande og æbleskiver samt vin og sodavand. Programmet vil desuden byde på juleholdskak med præmier til det vindende hold samt pakkespil med terninger. Alle deltagere i pakkespillet bedes medbringe en pakke af værdi ca. 30,- per deltager. Klubben vil desuden spytte et par ekstra gaver i puljen, så alle har gode chancer for at få noget med hjem. Vi håber på mindst lige så stærkt fremmøde som sidste år, så vi kan ønske hinanden god jul!

RIMG0003(1).jpg

Stemningsbillede fra juleafslutningen 2011 - Klubben giver i år et ekstra glas til medlemmer iført nissehuer

Links

Banner
Banner
Banner
Banner

Hvem er online

Vi har 183 gæster online

Frems facebook-venner