Spillested

   Ungdomshuset
   Nørregade 60 3. sal
   5000 Odense C

   (efter kl. 21 - brug dørklokken)

   OBS: Parkeringskælderen ved
            Skulkenborg lukker kl. 21

   Se parkeringsmuligheder her.

Frem Skakklub i billeder

Sponsorer

Frem Skakklubs sponsorer
Banner
Banner
Banner

Log på

Login for adgang til partidatabase og klubbladsarkiv.Kontakt webmaster Kristoffer for et login


Velkommen til Frem Skakklub
Fynsmesterskabet 2017
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Fredag, 07 April 2017 09:50

Fynsmesterskabet 2017 fandt torsdag d. 6. april sin afslutning. Fra Frem deltog ni mand (hvis Mads H og Simon tæles med som B-medlemmer).

fotos fra 9. og sidste runde af Fynsmesterskabet (foto: Jakob Jensen)

Det blev til følgende præmiegivende placeringer:

1. Mads Hansen ( score: 8 / 9 - Fynsmester! )

2. Kristoffer Dyrgaard ( 7½ / 9 )

3. Simon Wilbrandt ( 7 / 9 )

4-10. (7-delt fjerdeplads!) Johnny Harboe ( 6 / 9 )

 

Delt andenplads i præmiegruppe 2: Jan Kuntz ( 5 / 9 )

Delt førsteplads i præmiegruppe 3: Erik Pedersen ( 5 / 9 )

Udelt andeplads i græmiegruppe 6: Christoffer Vinther ( 4½ / 9 )

Se alle resultater i turneringstabellen.

 
Frem 3 - Holdlederen overrasker: Ingen tudekiks!!!
Skrevet af Markus Maagaard   
Mandag, 27 Marts 2017 20:46

Før den sidste kamp, som skulle spilles fælles i Nyborg Skakklubs lokaler. Frem 3 mødtes i lobbyen i ungdomshuset for at få flyttet tilstrækkeligt med brætter og brikker til vores kamp mod Sydøstfyn. Efter Jess havde indskærpet for os, at vi skulle passe godt på brætterne, delte vi os i to. Den ene halvdel, Jess, Peter M, Alexander og Markus gik mod Jess’ Mercedes med alt materialet. Da Jess benyttede sit begrænsede bagagerum til andre ting denne aften, blev det nødvendigt at tage brætterne ind i sportsvognen. Til alle, der ikke har skullet sidde på bagsædet af Jess’ “praktiske” bil med fire solide skakbrætter, skal det fra referentens side siges, at det kan sammenlignes med at blive placeret i dåse tun og derefter få fjernet halvdelen af pladsen i den dåse.

 
Frem 4 med Bent Larsen på holdet
Skrevet af Bo Sørensen   
Tirsdag, 21 Marts 2017 01:12

Sidste runde bød på forstærkning af allerhøjeste karakter: Mens holdkaptajnen skriver holdkort, så ringer Raidar; "Jeg er forsinket, men jeg behøver jo heller ikke så lang tid, jeg spiller lige så godt som Bent Larsen". Det var dog ikke til at se, at Frem 4 havde forstærket sig med selveste Bent Larsen i dagens kamp, holdet havde nemlig en kollektiv offday og tabte klart 6-2 til Middelfart, som havde oprykningen at spille for.

Raidar tabte desværre ved at telefonen ringede, en fejl Larsen næppe ville have begået. Eneste positive resultat var Henrik Hansen, som vandt sit parti.

Fællesspisning inden fællesafslutningen (foto: Bo)

Aftenen startede i øvrigt med fælles pizzaspisning med Frem 5 på lokal pizzabar i Middelfart. Sæsonen sidste slikpose gik til Tobias for sin sejr i sidste runde mod LF 4.

Sæsonen er slut nu, og holdkaptajnen føler, at talentmassen på holdet har gjort det godt: Elisabeth med 6 1/2 point og stor ratinggevisnt til følge. Jonathan har også vist gode takter, mens Albert har en haft et hårdt år på 1. bræt mod væsentlig stærkere modstandere end ham selv. Jeg er sikker på, at Albert står stærkere næste år. Til sidst, hvis der nogen, der vil have et kursus i at spille remis, så tag en snak med formanden :-)

Se resultaterne for Frem 4 og Frem 5.

 
Frem 5 klarede sig bedre end forventet
Skrevet af Peter Fynbo   
Tirsdag, 21 Marts 2017 18:16

Det store spørgsmål før afslutningen i Serie 1 var, om Frem 5 kunne holde sig fri af sidstepladsen. Det lykkedes, og det må anses for at være et fint resultat, hvis et af holdets medlemmer selv skal sige det. Det skyldes i høj grad de unge spillere, Jonathan Roed, som passede det svære førstebræt med godt resultat, samt Bastian, Alf og Elias. De er alle er gået til biddet med kamplyst og sej udholdenhed, og de har da også alle vundet ratingpoints. Vi gamle har derimod været mere beskedne, lige bortset fra Willy, som havde en vanskelig post på andetbrættet, men klarede sig over forventet. Og Jakob, der er hårdt plaget af at skulle passe sine studier, havde heldigvis tid til at score så meget, at han samlede over 100 ratingpoints sammen. Også tak til David og til Peter Kinggaard, der også har stillet op ved flere lejligheder og bidraget til pointhøsten.

Frem 5 var overmatchet i de fleste kampe, og det ses selvfølgelig på placeringen, men med den udvikling, jeg har set hos de unge spillere i sæsonens løb, glæder jeg mig allerede til næste år.

Peter Fynbo

 
Andenplads og syvendeplads i divisionen
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Søndag, 12 Marts 2017 19:34

Søndag d. 12. marts drog første- og andetholdet mod det sjællandske, da der stod fællesafslutninger i hhv. Taastrup og Køge på programmet.

Målene var vidt forskellige, da Frem 1 kunne efter en flot sæson kunne spille afslappet, mens Frem 2 var i direkte duel med Præstø om en mulig nedrykning fra divisionen.

For første gang i lange tider var førsteholdet først færdig, da det i Taastrup blev til kneben sejr på 4,5-3,5 over Brønshøj 2. Dermed indhentede vi modstanderholdet i stillingen ift. brætpoint. Da sejren samtidigt gav to matchpoint endte Frem 1 som nummer 2 (og ubesejret) i 1. division, gruppe 1. En flot bedrift, når ratingprofetierne havde sat førsteholdet til en sjetteplads inden sæsonstart.

Frem 1 efter andenpladsen er sikret - fv.: Per, Kristoffer, Tom, Torben, Johnny, Tobias, Stefan og Sophus (foto: Brian Jørgensen, Næstved)

Andetholdets kamp endte mere spændende end de fleste nok havde håbet. Først sikrede Sydøstfyn, som også var involveret i nedrykningsdramaet, endnu en sæson i 2. division, gruppe 2 med uafgjort mod Holbæk.

Frem 2 mod Præstø - Jacob er nu på 1850 i rating! (foto: Jess Nykjær)

Dermed skulle Læseforeningen 2, som allerede var rykket ned, havde følgeskab af enten Frem 2 eller Præstø. Frem 2 kunne tåle et knebent nederlag, men da Niels Henrik sad som sidste mand tilbage var stillingen desværre 2,5-4,5 i modstanderholdets favør, hvorfor Niels var presset til gevinstforsøg. Niels måtte i sidste ende give fortabt, hvorfor Frem 2 må en tur i Fynsserien i næste sæson.

 
Hvem har brug for tudekiks, når vi har slikposer? (Frem 4 imponerer)
Skrevet af Bo Sørensen   
Fredag, 03 Marts 2017 08:19

Frem 4 storsejrede ude mod Læseforeningen 4, og er nu lidt overraskende tilbage i toppen, kun et ½ point fra førstepladsen inden sidste runde. Kampen sluttede 6½-1½ til Frem 4. Jonathan havde en tabt stilling, men vandt på tid, med 1 time og 31 min tilbage af sin tid! Elisabeth vandt igen igen og har nu 6½ af 7 mulige point, hivlket giver en ratinggevinst, der nu imponerende er på over 130 point.

Over hele linien blev der kæmpet flot: Christoffer vandt, Raidar vandt, Tobias vandt, og holdlederen vandt et slutspil i tidnød, hvor der tilmed var nødvendigt at skifte ur, da det blev bemærket, at da jeg kom under under 2 min, så stoppede uret med at lægge tid til. Albert tabte i en ellers lige stilling grundet et fejltræk, og Henrik hentede en remis i sit parti.

Jeg bebudede inden sæsonen gik i gang, at jeg faktisk troede på, at vi kunne vinde serie 1, og de smalle nederlag mod nogen af favoritterne viser også, at vi sagtens har kunne være med. Vi er klar til gribe chancen, hvis den er der, men det kræver en sejr over Middelfart i sidste runde, som må anses for at være klare favoritter. Der blev i øvrigt delt slikposer ud efter fortjeneste før kampen startede, og de to heldige var Raidar og Elisabeth.

 
Sommerfesten og FM i lynskak 2017 - OBS: ny dato
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Mandag, 20 Marts 2017 14:39

Frem Skakklub er igen i år vært for Fynsmesterskaberne i lynskak. Dette arrangement munder efterfølgende ud i sommerfest for alle interesserede medlemmer.

I klubbens sæsonkalender har arrangementet tidligere været fastlagt til 17. juni. Denne dato har dog ikke kunnet lade sig gøre ift. lokalebooking, hvorfor både FM i lynskak og klubbens sommerfest afholdes lørdag d. 24. juni!

 
Pokalfinalen 2017
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Lørdag, 04 Marts 2017 16:50

Mandag d. 6. marts blev sæsonens pokalfinale afgjort. Efter en spændende forløb (læs Niels Eriks minireferat på FSU's hjemmeside) endte matchen 2,5-1,5 i Nr. Aaby favør, som dermed fik revanche for sidste års nederlag i selvsamme finale.

Pokalvinderne: Sven Judas, Mikkel Clausen, Martin Lund og Mads Svendsen

Stort tillykke til Nr. Aaby med pokalen, som kommer som følge af god sportslig fremgang de senere år!

Det kan endvidere bemærkes, at Mads med pokalsejren skriver sig ind i historiebøgerne som den første, der har vundet pokalturneringen med 4 forskellige hold (Læseforeningen, Frem, Lærerseminariet, Nr. Aaby)!

 

 
Der er forskel på folk - og forskel på tudekiks (nyt fra Frem 3)
Skrevet af Markus Maagaard   
Torsdag, 02 Marts 2017 21:51

Forud for kampen mellem Odense 1 og Frem 3, havde holdlederen givet to beskeder. Begge vigtige, selvom den ene klart overstrålede den anden. Først og fremmest vidste vi at der ville være tudekiks til holdslederen. For det andet var der gode chancer for at vi ville være et fuldt hold. Noget der ikke var set indtil da. Da alle var ankommet, blev der først delt tudekiks ud. Peter fik ordinere tudekiks, hvorimod Jess fik bornholmske rugkiks med chokolade. Dette er uacceptabelt, og af henhold til ligestilling, må undertegnet på holdets vegne bede bestyrelsen om at skride ind. Efter denne nedgørelse af de menige spillere på holdet, blev der også taget et holdbillede:

Boblerne, der var blevet indkøbt til arrangementet, faldt mildt talt i god jord hos 7/8 af holdet. 8. brættet der ikke er vant til den slags måtte dog hurtigt stå af. Herefter var vores modstandere ankommet og vi satte os til brætterne. Målet var blevet sat til 4 - 4 og en god aften. En af disse blev opnået.

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kommende arrangementer

 

Se hele aktivitetskalenderen.

Se desuden skoleskakkalenderen.

Husker du ...? (tilfældig artikel)

Aktivitetskalender

Bestyrelsen har i arbejdet med en opgradering af hjemmesiden gjort aktivitetskalenderen mere brugervenlig. Vi håber læserne vil blive glade for dette tiltag, som ligeledes er mere håndterbart for folk med smartphones o.l. Der vil blive arbejdet på yderligere forbedringer over sommeren, forslag hertil modtages gerne til webmasteren.

Links

Banner
Banner
Banner
Banner

Hvem er online

Vi har 56 gæster online

Frems facebook-venner