Spillested

   Ungdomshuset
   Nørregade 60 3. sal
   5000 Odense C

   (efter kl. 21 - brug dørklokken)

   OBS: Parkeringskælderen ved
            Skulkenborg lukker kl. 21

   Se parkeringsmuligheder her.

Frem Skakklub i billeder

Sponsorer

Frem Skakklubs sponsorer
Banner
Banner
Banner

Log på

Login for adgang til partidatabase og klubbladsarkiv.Kontakt webmaster Kristoffer for et login


Velkommen til Frem Skakklub
Frem 4 vandt over Assens - korrigeret
Skrevet af Peter Fynbo   
Lørdag, 20 Januar 2018 08:57

Mandag den 15. januar havde Frem 4 besøg af Assens Skakklub. Vi var ramt af afbud fordi to var syge, en var ude at rejse og en skulle til eksamen. Men heldigvis har vi en del reserver, så vi kunne stille fuldt hold. Det kunne Assens ikke, så Peter Kinggaard vandt uden kamp. Jonathan passede førstebrættet. Han angreb på dronningefløjen, og begge parter fik en fribonde, men Jonathans var bedst støttet af officererne, og den kostede hans modpart en officer - og så var den sag afgjort. Både Alfred og Willy spillede remis, Henrik vandt en dronning, og de sidste tre kampe blev til to gevinster og et enkelt tab.

Slutresultatet blev 6-2, og det betyder, at Frem 4 ligger på en tredjeplads efter det indledende grundspil.

Næste runde bliver mandag den 5. februar, hvor vi skal spille hjemme mod Tårnet 2 (og ikke som først skrevet i Svendborg).

 
Pokalskak - kvartfinalerne
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Tirsdag, 06 Februar 2018 13:02

Mandag d. 22. januar afvikledes kvartfinalerne i dette sæsons pokalskak. Frem Skakklub havde 3 hold med i lodtrækningsbowlen, hvor også Nr. Aaby 1 og 2, Nyborg 2, Sydøstfyn 1 og Sandes Drenge havde fundet vej. Lodtrækningen ville at Frem 2 og Frem 3 skulle mødes indbyrdes, mens Frem 1 mødte Nyborg 2. Nr. Aaby 1 og 2 mødte ligeledes indbyrdes, mens Sydøstfyn 1 og Sandes Drenge krydsede klinger.

Efter en lang aften tilvandt Frem 1 og Frem 2 sig videre avancement til semifinaler efter hhv. 4-0 og 3½-½. Førstnævnte resultat var dog længe undervejs og Nyborg 2 havde bestemt fortjent point. Videre til semifinalerne er også Nr. Aaby 1 og Sydøstfyn 1.

 
Frem 3 presset i bund
Skrevet af Bo Sørensen   
Onsdag, 17 Januar 2018 21:11

Frem 3 rendte desværre for anden gang i denne sæson ind i en ordenlig øretæve, da holdet mandag aften hjemme tog imod Nyborg. For god ordens skyld var Nyborg også kæmpe favoritter til at vinde, og de vandt så klart som 7-1, på papiret var vi kun favorit til vinde på 8.bræt, og det var også der, det ene point, som vi fik, kom i hus, da Markus vandt og stadig har maksimum point på holdet.

Frem 3 har gennem sæsonen kæmpet med store udskiftninger på holdet, og mandagens kamp var ingen undtagelse, således var der fire udskiftninger i forhold til sidste spillerunde. Der var bla. sæsondebut til Raidar. I skrivende stund ligger holdet til nedrykning, og der skal et mirakel til for at holdet holder sig oppe i Fynsserien nu.

Allerede nu ser det ud til store udskiftninger på holdet til næste kamp mod Odense Skakklub. Søren er stoppet, og vi må umiddelbart se bort fra både Albert og Christoffer til næste runde. Derfor går undertegnet efter en fast stamme til de sidste 3 kampe, som kommer til at kæmpe røven ud af bukserne i de sidste 3 runder, for at sikre at Frem 3 også er at finde i Fynsserien næste år!!

Albert argumenteret i øvrigt kraftigt før kampen for, at det var hans tur til at få slikposen, da nu havde vundet to kampe i streg, og da der ikke var nogen, som turde modsige ham, så fik han posen uden nogen former for protester fra andre.

 
Øbro Nytår 2017
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Lørdag, 30 December 2017 08:03

Dagene mellem jul og nytår byder hvert år på Øbro Nytår på Østerbro i København - og i år er naturligvis ingen undtagelse.

I år deltager Alexander og Mads i turneringen, som kan følges på turneringssiden. Efter 4 af 7 runder lå Mads alene i spids efter en fin sejr over GM Johnny Hector. Mads måtte dog ned mod Jakob Aabling i fredagens runde.

Alexanderhar gang i en flot turnering, hvor det først blev til et velspillet parti mod GM Hector i første runde, som endte med nederlag i tidnøeden, og senere til to gevinster mod folk på knap 2200.  

 
Juleafslutning 18. december
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Onsdag, 29 November 2017 08:37

Mandag d. 18. december vil vi markere årets sidste klubaften ved den traditionsrige juleafslutning.

Fra kl. 17 vil juniorerne hygge sig med skak strøet med "jule-regler".

Fra kl. 18.30 er der åbent for alle medlemmer, når vi vil fornøje os med æbleskiver, lidt godt til den søde tand foruden pakkespil og jule-holdskak.

Ønsker du at deltage i pakkespil an en pakke til ca. 25,- medbringes.

Se nedenfor stemningsbilleder fra december 2016:

 
Frem 4 fik – næsten – revanche
Skrevet af Peter Fynbo   
Torsdag, 14 December 2017 22:24

Frem 4 fik ikke helt revanche, da vi 5. december spillede ude mod Ejby 1, men næsten.

I fjor tabte Frem 7½-½, da vi mødtes. (Jakob sørgede for den enlige remis.) Denne gang var det næsten de samme to hold, og ganske vist vandt værterne også i år, men kun 4½-3½.

Jakob lagde for med en remis, så var det da ikke gået værre end sidste gang. Et par tab var vi også ude for, men Peter Kinggaard, der var med som reserve, vandt. ”Der var lige pludselig en kombination, og bagefter manglede min modstander en officer, og så havde han ikke længere lyst til at spille.” Resten af partierne blev remis. I det sidste havde Willy kvalitet og bonde i overskud og forsøgte i lang tid at vinde, men det lykkedes hans modstander at sno sig ud af klemmen.

Resultatet er meget tilfredsstillende, da Ejby var favoritter – ifølge ratingen skulle de have vundet ca. 7-1. Vi holder nu fri indtil 15. januar, hvor vi tager imod Assens 1.

Peter Fynbo

 
Frem Julecup 2017
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Søndag, 21 Januar 2018 21:05

Frem Julecup, som traditionen tro blev afholdt 28. december, tiltrak i år 50 deltagere. 

Samtlige resultater og nye ratingtal.

 
Fynsmesterskabet 2018
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Lørdag, 16 December 2017 15:57

Læseforeningens Skakklub indbyder i samarbejde med Fyns Skak Union og Odense Rygklinik indenfor til Fynsmesterskabet 2018.

Turneringen afvikles over 9 torsdage (kampstart kl. 19.00)i det nye år med opstart allerede torsdag d. 4. januar. Sidste mulige tilmelding er 2. januar.

Se de resterende spilledatoer, allerede tilmeldte og tilmeldingsmodulet i turneringssystemet.

 
Tårnet 1 trak det længste strå imod Frem 3
Skrevet af Søren Christensen   
Tirsdag, 05 December 2017 14:00

Det var ung mod gammel, da Frem 3 d. 4. december som undertippede troppede op på udebane i Svendborg imod Tårnet 1.

På trods af at være en bonde foran ud af åbningen, så stod Anton Kjeldsen hurtigt noget forkrampret på bræt 6. Dette blev ikke bedre, da hans modstander ofrede en løber og brød igennem Antons kongestilling. Presset blev for meget og pludseligt opstod der mattrusler overalt, hvorefter Anton måtte give fortabt og Tårnet kom foran 1-0.

På bræt 4 havde Thor sort i hvad der skulle vise sig at blive en meget lige affære, hvor der gik længe inden partnerne slog deres første brik. Med en passiv løber men nogenlunde lige stilling i mente, takkede Thor pænt ja, da hans modpart tilbød remis.

Bagud med 1½-½ kom der pludseligt genrejsning fra uventet side. På bræt 8 var Christoffer Winther længe bagud med en bonde med hovedrysten til følge, men han fik vendt sejlene i slutspillet og fundet et gevinst, hvortil der blev udlignet.

På bræt 1 så det længe ud lovende ud for Tommy Knoth, men han fik formøblet sin stilling i slutspillet og måtte give fortabt, hvorfor svendborgenserne kom foran med 2½-1½.

Undertegnede (Søren Christensen) havde de hvide brikker på femte brættet og stod længe bedst, men måtte ty til takke med remis ved træktgentagelse, da min modstander pludseligt fik et særdeles dominerende tårn på syvende række.

Heldigvis fik Albert Møller (red: som søndag i 2. division fik sin første mesterskalp!) fik genvundet optimismen på holdet, da han kæmpede sig til sejr på 7. brættet i en intens dyst, som bølgede frem og tilbage over flere omgange. Nu stod det altså 3-3, men Emma Le Besq måtte desværre give fortabt på trods af, at han hun langt hen af vejen stod godt.

Holdleder Bo Sørensen gik efter eget udsagn i sin egen fælde, hvorfor han kom bagud med en officer i midtspillet. Ikke desto mindre kæmpede han bravt for sagen - til slut overså Bo desværre en pat og valgte til stor fortrydelse at opgive i stedet.

Kampen endte altså 5-3 til Tårnet, hvilket ikke var helt tilfredsstillende, selvom resultatet svarede nogenlunde til den forventede score.

 

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kommende arrangementer

 

Se hele aktivitetskalenderen.

Se desuden skoleskakkalenderen.

Husker du ...? (tilfældig artikel)

Øbro Nytår

Mads og Simon spiller i juleferien med i Øbro Nytår, som det også var tilfældet sidste år, hvor Mads sluttede med en fantastisk andenplads og Simon en fornem ratingfremgang og ratingpræmie. Turneringen afvikles over 7 runder mellem d. 27. og 30. december. Held og lykke til Mads og Simon - vi håber I kan genfinde spillet fra sidste år!

Links

Banner
Banner
Banner
Banner

Hvem er online

Vi har 15 gæster online

Frems facebook-venner