Spillested

   Ungdomshuset
   Nørregade 60 3. sal
   5000 Odense C

   (efter kl. 21 - brug dørklokken)

   OBS: Parkeringskælderen ved
            Skulkenborg lukker kl. 21

   Se parkeringsmuligheder her.

Frem Skakklub i billeder

Sponsorer

Frem Skakklubs sponsorer
Banner
Banner
Banner

Log på

Login for adgang til partidatabase og klubbladsarkiv.Kontakt webmaster Kristoffer for et login


Velkommen til Frem Skakklub
Frem 3 tændte lys i mørket
Skrevet af Aske Graulund   
Tirsdag, 06 Februar 2018 12:53

Man ville kunne høre en knappenål falde til jorden, da slukørede Frem 3’ere luskede til peptalk forud for mandagens møde i Fynsserien med Odense 1. Holdleder, Bo, forsøgte med spag stemme at indgyde kampgejst blandt den lille forsamling af nedslåede blikke, men stemmen svigtede ham og knækkede over, og man mere end anede en tåre i øjenkrogen, da han lagde fakta på bordet: Frem 3 var alvorligt på vej ud af Fynsserien, og i dag ventede endnu en svær modstander med højere blodsukkerværdier og elo-tal end os. Slikposen for bedste præstation i sidste runde blev demonstrativt uddelt til den person (skribenten, red.), der havde tabt først, størst og mest ydmygende i runden før, eftersom eneste point var kommet i hus fra den i dagens anledning sygemeldte Markus.

Godt fire timer senere, ca. kl. 23.15, var billedet et helt andet. Med en såkaldt ’Jose Mourinho’ så den måbende forsamling holdlederen glide på knæene ned ad det grå laminatgulv på den lange gang i ældrecenteret med armende strakt i jubel. Et indestængt sejrsbrøl flænsede stilheden og slog revner ud i den frostklare vinternat. Fem runder skulle han vente, før forløsningen kom. En taktisk genistreg af en ukuelig holdleder i verdensklasse.

 
Frem 4 tabte til Tårnet 2
Skrevet af Peter Fynbo   
Tirsdag, 06 Februar 2018 20:19

Somme tider er det en fornøjelse for holdlederen at referere fra holdkampe, og somme tider – tjah.

Det begyndte med, at vi måtte afgive Jonathan, vores sædvanlige førstemand, til Frem 3, som havde behov for kompetent assistance og også fik det. Men heldigvis lykkedes det at overtale Anton til at tage førstebrættet. Ellers var det stort set holdets faste stok.

Men overmagten var for stor. Tårnet 2 var ratingfavoritter, og når de så oven i købet har heldet med sig, dvs. at vi kludrer mere i det, end de gør, så skal det jo gå galt. Og det gjorde det. Frem 4 tabte med 1-7. Den enlige gevinst tilfaldt holdlederen, og på den måde blev vi forskånet for den totale ydmygelse.

Næste gang er udekamp mod Årslev 1. Det bliver mandag den 26. februar.

 
Fynsmesterskabet for hold (skoleskak)
Skrevet af Yann og Kristoffer   
Mandag, 05 Februar 2018 15:13

En del af vore juniorer deltog lørdag i anden og sidste afdeling af Fynsmesterskabet i skoleskak for hold. Første afdeling blev afviklet 20. januar. Fynsmester i de forskellige rækker, blev det hold med flest point i de to afdelinger kombineret. 

Vore unge mennesker vandt B-gruppen; her scorede Jonathan på 1. bræt og Bastian på 2. bræt begge maksimum point, Elias på 3. bræt og Nicholas på 4. bræt tabte kun én kamp hver.


Jonathan, Elias, Nicholas og Bastian

Det blev ligeledes til succes i C-gruppen, selv om det startede ret dårligt, idet Lui blev syg. Dermed kunne vi kun stille med 3 mand på dagen, men de gjorde det rigtig godt alle 3: Peter på 1. bræt og Linus på 2. bræt scorede begge max, Oliver tabte kun én kamp. (Da Peter måtte tidligt hjem, har vi vinderbilledet til gode).

Vi stillede op i Å-, B- og C-rækken og vi vandt alle 3, så vi kan være stolte af dem!
Det er desværre kun vores Å-hold, som skal videre til DM. Hold-DM bliver spillet i Nykøbing Falster på et tidspunkt i april.

 
Frem 4 vandt over Assens - korrigeret
Skrevet af Peter Fynbo   
Lørdag, 20 Januar 2018 08:57

Mandag den 15. januar havde Frem 4 besøg af Assens Skakklub. Vi var ramt af afbud fordi to var syge, en var ude at rejse og en skulle til eksamen. Men heldigvis har vi en del reserver, så vi kunne stille fuldt hold. Det kunne Assens ikke, så Peter Kinggaard vandt uden kamp. Jonathan passede førstebrættet. Han angreb på dronningefløjen, og begge parter fik en fribonde, men Jonathans var bedst støttet af officererne, og den kostede hans modpart en officer - og så var den sag afgjort. Både Alfred og Willy spillede remis, Henrik vandt en dronning, og de sidste tre kampe blev til to gevinster og et enkelt tab.

Slutresultatet blev 6-2, og det betyder, at Frem 4 ligger på en tredjeplads efter det indledende grundspil.

Næste runde bliver mandag den 5. februar, hvor vi skal spille hjemme mod Tårnet 2 (og ikke som først skrevet i Svendborg).

 
Frem 3 presset i bund
Skrevet af Bo Sørensen   
Onsdag, 17 Januar 2018 21:11

Frem 3 rendte desværre for anden gang i denne sæson ind i en ordenlig øretæve, da holdet mandag aften hjemme tog imod Nyborg. For god ordens skyld var Nyborg også kæmpe favoritter til at vinde, og de vandt så klart som 7-1, på papiret var vi kun favorit til vinde på 8.bræt, og det var også der, det ene point, som vi fik, kom i hus, da Markus vandt og stadig har maksimum point på holdet.

Frem 3 har gennem sæsonen kæmpet med store udskiftninger på holdet, og mandagens kamp var ingen undtagelse, således var der fire udskiftninger i forhold til sidste spillerunde. Der var bla. sæsondebut til Raidar. I skrivende stund ligger holdet til nedrykning, og der skal et mirakel til for at holdet holder sig oppe i Fynsserien nu.

Allerede nu ser det ud til store udskiftninger på holdet til næste kamp mod Odense Skakklub. Søren er stoppet, og vi må umiddelbart se bort fra både Albert og Christoffer til næste runde. Derfor går undertegnet efter en fast stamme til de sidste 3 kampe, som kommer til at kæmpe røven ud af bukserne i de sidste 3 runder, for at sikre at Frem 3 også er at finde i Fynsserien næste år!!

Albert argumenteret i øvrigt kraftigt før kampen for, at det var hans tur til at få slikposen, da nu havde vundet to kampe i streg, og da der ikke var nogen, som turde modsige ham, så fik han posen uden nogen former for protester fra andre.

 
Frem Julecup 2017
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Søndag, 21 Januar 2018 21:05

Frem Julecup, som traditionen tro blev afholdt 28. december, tiltrak i år 50 deltagere. 

Samtlige resultater og nye ratingtal.

 
Pokalskak - kvartfinalerne
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Tirsdag, 06 Februar 2018 13:02

Mandag d. 22. januar afvikledes kvartfinalerne i dette sæsons pokalskak. Frem Skakklub havde 3 hold med i lodtrækningsbowlen, hvor også Nr. Aaby 1 og 2, Nyborg 2, Sydøstfyn 1 og Sandes Drenge havde fundet vej. Lodtrækningen ville at Frem 2 og Frem 3 skulle mødes indbyrdes, mens Frem 1 mødte Nyborg 2. Nr. Aaby 1 og 2 mødte ligeledes indbyrdes, mens Sydøstfyn 1 og Sandes Drenge krydsede klinger.

Efter en lang aften tilvandt Frem 1 og Frem 2 sig videre avancement til semifinaler efter hhv. 4-0 og 3½-½. Førstnævnte resultat var dog længe undervejs og Nyborg 2 havde bestemt fortjent point. Videre til semifinalerne er også Nr. Aaby 1 og Sydøstfyn 1.

 
Øbro Nytår 2017
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Lørdag, 30 December 2017 08:03

Dagene mellem jul og nytår byder hvert år på Øbro Nytår på Østerbro i København - og i år er naturligvis ingen undtagelse.

I år deltager Alexander og Mads i turneringen, som kan følges på turneringssiden. Efter 4 af 7 runder lå Mads alene i spids efter en fin sejr over GM Johnny Hector. Mads måtte dog ned mod Jakob Aabling i fredagens runde.

Alexanderhar gang i en flot turnering, hvor det først blev til et velspillet parti mod GM Hector i første runde, som endte med nederlag i tidnøeden, og senere til to gevinster mod folk på knap 2200.  

 
Juleafslutning 18. december
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Onsdag, 29 November 2017 08:37

Mandag d. 18. december vil vi markere årets sidste klubaften ved den traditionsrige juleafslutning.

Fra kl. 17 vil juniorerne hygge sig med skak strøet med "jule-regler".

Fra kl. 18.30 er der åbent for alle medlemmer, når vi vil fornøje os med æbleskiver, lidt godt til den søde tand foruden pakkespil og jule-holdskak.

Ønsker du at deltage i pakkespil an en pakke til ca. 25,- medbringes.

Se nedenfor stemningsbilleder fra december 2016:

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kommende arrangementer

 

Se hele aktivitetskalenderen.

Se desuden skoleskakkalenderen.

Husker du ...? (tilfældig artikel)

Frem Open 2011

Frem Open 2011 - færdigspillet

Dette års Frem Open bød på flere positive overraskelser, hvor der indtil sidste stadig var 3 spillere med maksimumpoint! To af disse, Sophus og Alexander mødtes i et rigtig topbrag i basis 3, hvor gruppesejren og titlen som maksist var på spil. Sophus udnyttede de hvide brikker til at vinde og kan dermed sætte 126 ratingpoint ind på kontoen, mens Alexander efter en god turnering kunne hæve 77.
Mads Hansen skulle prøve at gøre Sophus kunststykket efter i Mester 1, hvilket dog mislykkedes mod Jan Kuntz. Om FM 2011 havde tæret på kræfterne skal være usagt, men om ikke andet en fortjent sejr til Mads med 6/7, hvor ratinggevinsten udligner tabet fra de sidste runde til FM.
I Basis 1 delta Sander og TL Jonas sejren med 5½/7, hvormed begge ligner kommende mesterspillere.

Den største positive overraskelse skal dog uden tvivl findes i Basis 2, hvor Thor Bendix med 5½/7 mǻtte dele sejren med gruppens Benjamin, Tobias. Med 4 afsluttende sejre kan Tobias indkassere hele - og hold nu fast - 207 ratingpoint!! Disse skal så tillægges de omkring 100 ratingpoint Tobias har fra andre turneringer, hvormed tallet nu siger ca. 1630, hvilket ville have været nok til at spille i Basis 1.

Læs mere...

Links

Banner
Banner
Banner
Banner

Hvem er online

Vi har 55 gæster online

Frems facebook-venner