Spillested

   Ungdomshuset
   Nørregade 60 3. sal
   5000 Odense C

   (efter kl. 21 - brug dørklokken)

   OBS: Parkeringskælderen ved
            Skulkenborg lukker kl. 21

   Se parkeringsmuligheder her.

Frem Skakklub i billeder

Sponsorer

Frem Skakklubs sponsorer
Banner
Banner
Banner

Log på

Login for adgang til partidatabase og klubbladsarkiv.Kontakt webmaster Kristoffer for et login


Velkommen til Frem Skakklub
Referat fra Nr. Aaby - Frem 2
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Mandag, 26 Februar 2018 18:55

Søndag d. 18. februar 2018 spillede andetholdet mod Nr. Aaby, hvor fokus var at sikre sig spinkle chancer for overlevelse i 2. division, gruppe 2 ved fællesafslutningen 4. marts.

Nr. Aabys andetbræt og ex-Fremmer, Mads Svendsen, har forfattet et referat fra holdkampen. Kampen endte 4,5-3,5 til Nr. Aaby.

 
Senior-DM 2018
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Lørdag, 17 Februar 2018 10:20

Skolernes vinterferie byder traditionen tro på DM for seniorer. Som i de senere år afvikles Senior-DM i to grupper; 65+ og 50+. Turneringen afvikles i Hvidovre.

I gruppen 50+ deltager Per Stentebjerg sammen med Johnny Holler. Efter 5 af 7 runder deler Per føringen med Torsten Lindestrøm; de har begge scoret 4,5 point af 5 mulige efter indbyrdes remis i anden runde.

Turneringen kan følges via dette link.

 
Fynsmesterskabet 2018 - midtvejsstatus
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Lørdag, 17 Februar 2018 14:02

Fynsmesterskabet afholdes snart traditionen tro i Læseforeningens Skakklub. Turneringen afvikles over 9 runder og i tilfælde af ligestilling spilles omkamp om titlen.

I år har mesterskabet deltagelse af fire Fremmere; Alexander, Jan, Tommy og Erik.

Efter 5 af 9 runder har Alexander levet op til sin status som 2000-mand, da det på nuværende tidspunkt er blevet til 4,5 point af 5 mulige mod en forventet score på ca. 3 point! Præstationen har - med udsatte partier taget i betragtning - nok sikret mindst en delt førsteplads.

Tommy har 3 point og et udsat parti, hvilket stadig er over forventet score.

Jan og Erik har begge 2,5 point med en smule under forventet score.

Turneringen kan følges på Læseforeningens hjemmeside samt læse beretningen efter fjerde runde på FSU's hjemmeside.

 
Divisionsturneringen - status efter det meste af 6. runde
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Mandag, 12 Februar 2018 10:29

Søndag d. 11. februar var Frem 1 på en lang tur til Aalborg for at spille sjette og næstsidste runde af divisionsturneringen. 

Frem 2 har udsat deres kamp til søndag d. 18. februar grundet skolernes vinterferie, Frem 2 skal møde Nr. Aaby.

Sæsonen har for begge hold været præget af en del afbud, hvilket har medvirket til af både første- og andetholdet i år er tilfredse, hvis nedrykning kan undgås. Resultaterne i sjette runde flaskede sig dog på ingen måde for andetholdet i 2. division, som nu har en hård kamp mod Nr. Aaby for at sikre sig muligheden for overlevelse i sidste runde 4. marts.

Førsteholdet spillede 4-4 i Aalborg.

Lad os tage resultaterne i kronologisk rækkefølge: Først to halvhurtige remiser til Per og Tobias med de sorte brikker. Herefter fik Tom muligheden for via taktisk finesse at transformere en fordelagtig stilling til et slutspil med en officer mere: Kan du spotte, hvordan Tom sikrede sig gevinsten? (Løsningen findes nederst i referatet)


Hvid trækker og vinder...

 
Frem 3 tændte lys i mørket
Skrevet af Aske Graulund   
Tirsdag, 06 Februar 2018 12:53

Man ville kunne høre en knappenål falde til jorden, da slukørede Frem 3’ere luskede til peptalk forud for mandagens møde i Fynsserien med Odense 1. Holdleder, Bo, forsøgte med spag stemme at indgyde kampgejst blandt den lille forsamling af nedslåede blikke, men stemmen svigtede ham og knækkede over, og man mere end anede en tåre i øjenkrogen, da han lagde fakta på bordet: Frem 3 var alvorligt på vej ud af Fynsserien, og i dag ventede endnu en svær modstander med højere blodsukkerværdier og elo-tal end os. Slikposen for bedste præstation i sidste runde blev demonstrativt uddelt til den person (skribenten, red.), der havde tabt først, størst og mest ydmygende i runden før, eftersom eneste point var kommet i hus fra den i dagens anledning sygemeldte Markus.

Godt fire timer senere, ca. kl. 23.15, var billedet et helt andet. Med en såkaldt ’Jose Mourinho’ så den måbende forsamling holdlederen glide på knæene ned ad det grå laminatgulv på den lange gang i ældrecenteret med armende strakt i jubel. Et indestængt sejrsbrøl flænsede stilheden og slog revner ud i den frostklare vinternat. Fem runder skulle han vente, før forløsningen kom. En taktisk genistreg af en ukuelig holdleder i verdensklasse.

 
Fynsmesterskabet for hold (skoleskak)
Skrevet af Yann og Kristoffer   
Mandag, 05 Februar 2018 15:13

En del af vore juniorer deltog lørdag i anden og sidste afdeling af Fynsmesterskabet i skoleskak for hold. Første afdeling blev afviklet 20. januar. Fynsmester i de forskellige rækker, blev det hold med flest point i de to afdelinger kombineret. 

Vore unge mennesker vandt B-gruppen; her scorede Jonathan på 1. bræt og Bastian på 2. bræt begge maksimum point, Elias på 3. bræt og Nicholas på 4. bræt tabte kun én kamp hver.


Jonathan, Elias, Nicholas og Bastian

Det blev ligeledes til succes i C-gruppen, selv om det startede ret dårligt, idet Lui blev syg. Dermed kunne vi kun stille med 3 mand på dagen, men de gjorde det rigtig godt alle 3: Peter på 1. bræt og Linus på 2. bræt scorede begge max, Oliver tabte kun én kamp. (Da Peter måtte tidligt hjem, har vi vinderbilledet til gode).

Vi stillede op i Å-, B- og C-rækken og vi vandt alle 3, så vi kan være stolte af dem!
Det er desværre kun vores Å-hold, som skal videre til DM. Hold-DM bliver spillet i Nykøbing Falster på et tidspunkt i april.

 
De nordiske mesterskaber for ungdom
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Tirsdag, 06 Februar 2018 18:11

I weekenden 9.-11. februar spiller Albert og Alexander med i de nordiske mesterskaber for ungdom (tidligere NM i skoleskak).

Stævnet afviklet i Finland tæt på Helsinki. Vi ønsker vore talentfulde klubkammerater en rigtig god tur, hvor der udover en lærerig skakoplevelse også bliver mulighed for at stifte yderligere bekendskab med international skak. Held og lykke!

Turneringen kan følges via dette link (sitet kan muligvis være "overbelastet ift. kapacitet, hvorfor du vil kunne opleve, at linket til tider ikke virker).

 
Frem 4 tabte til Tårnet 2
Skrevet af Peter Fynbo   
Tirsdag, 06 Februar 2018 20:19

Somme tider er det en fornøjelse for holdlederen at referere fra holdkampe, og somme tider – tjah.

Det begyndte med, at vi måtte afgive Jonathan, vores sædvanlige førstemand, til Frem 3, som havde behov for kompetent assistance og også fik det. Men heldigvis lykkedes det at overtale Anton til at tage førstebrættet. Ellers var det stort set holdets faste stok.

Men overmagten var for stor. Tårnet 2 var ratingfavoritter, og når de så oven i købet har heldet med sig, dvs. at vi kludrer mere i det, end de gør, så skal det jo gå galt. Og det gjorde det. Frem 4 tabte med 1-7. Den enlige gevinst tilfaldt holdlederen, og på den måde blev vi forskånet for den totale ydmygelse.

Næste gang er udekamp mod Årslev 1. Det bliver mandag den 26. februar.

 
Frem 4 vandt over Assens - korrigeret
Skrevet af Peter Fynbo   
Lørdag, 20 Januar 2018 08:57

Mandag den 15. januar havde Frem 4 besøg af Assens Skakklub. Vi var ramt af afbud fordi to var syge, en var ude at rejse og en skulle til eksamen. Men heldigvis har vi en del reserver, så vi kunne stille fuldt hold. Det kunne Assens ikke, så Peter Kinggaard vandt uden kamp. Jonathan passede førstebrættet. Han angreb på dronningefløjen, og begge parter fik en fribonde, men Jonathans var bedst støttet af officererne, og den kostede hans modpart en officer - og så var den sag afgjort. Både Alfred og Willy spillede remis, Henrik vandt en dronning, og de sidste tre kampe blev til to gevinster og et enkelt tab.

Slutresultatet blev 6-2, og det betyder, at Frem 4 ligger på en tredjeplads efter det indledende grundspil.

Næste runde bliver mandag den 5. februar, hvor vi skal spille hjemme mod Tårnet 2 (og ikke som først skrevet i Svendborg).

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kommende arrangementer

 

Se hele aktivitetskalenderen.

Se desuden skoleskakkalenderen.

Husker du ...? (tilfældig artikel)

Ny i skak?

Denne side er til dig som gerne vil lære lidt mere om skak; hvordan man stiller brikkerne op, hvordan brikkerne bevæger sig samt give et par idéer om hvorfor skak er så sjovt et spil.

Du kan enten se de nedenstående film og dermed få en føling for spillet. Du skal dog også være hjertelig velkommen til vores klubaftener, hvor vi gerne vil hjælpe dig i gang med dette herlige spil (se aktivitetskalenderen for hvornår vi holder klubaften).

Skak er et af de ældste spil i verdenen og gennem historien kun undergået få forandringer. Spillet har draget og inspireret mennesker fra alle samfundslag og på tværs af aldersgrænser i årtusinder. Skak er et spil for alle og besidder næsten uendelige muligheder, hvorfor der altid er overraskelser for selv den stærkeste spiller, hvilket gør spillet evigt fascinerende. 

Læs mere om spillets oprindelse, brikkernes bevægelse og måder at sætte skakmat på Wikipedia.  

 

Hvordan stiller jeg skakbrættet rigtigt op?

 

 

En hurtig måde at sætte modstanderen skakmat (hvis han ikke allerede kender den)

 

Et lærerigt parti

Links

Banner
Banner
Banner
Banner

Hvem er online

Vi har 39 gæster online

Frems facebook-venner