Spillested

   Ungdomshuset
   Nørregade 60 3. sal
   5000 Odense C

   (efter kl. 21 - brug dørklokken)

   OBS: Parkeringskælderen ved
            Skulkenborg lukker kl. 21

   Se parkeringsmuligheder her.

Frem Skakklub i billeder

Sponsorer

Frem Skakklubs sponsorer
Banner
Banner
Banner

Log på

Login for adgang til partidatabase og klubbladsarkiv.Kontakt webmaster Kristoffer for et login


Velkommen til Frem Skakklub
Pige-DM i skoleskak
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Fredag, 09 Marts 2018 21:04

I weekenden 10.-11. marts afvikles DM i skoleskak for piger. I turneringen deltager Leia, Caroline og Kathrine, som jævnligt deltager i klubbens juniortræning; alle tre deltager i F-gruppen.

Et stort held og lykke med turneringen herfra!

 
Referat fra Middelfart 1 - Frem 3
Skrevet af Markus Maagaard   
Torsdag, 01 Marts 2018 19:49

Endnu engang starter referatet en time inden kampstart i ungdomshusets lobby. Her stod den lavere halvdel af holdet, der i sin helhed bestod af Tommy, Erik, Emma, Aske, Bo, Albert, Markus og André. For en gang skyld, måske i Frem skakklubs historie, var hele fire biler til rådighed på dagen. Efter et par minutter i lobbyen ankom Aske i bil, og Bo og undertegnede tog med ham, imens André og Albert kørte selv. I lobbyen havde snakken gået om løst og fast, men det var ikke til at tage fejl af, at kampen i dag var en alvorlig affære. Frem 3 lå inden kampen på 7. pladsen i tabellen og derfor til nedrykning, med 2 ½ point op til Middelfart. Målsætningen synes derfor meget urealistisk: Mindst tre sejre mod et hold der, på langt de fleste brætter, var på lige fod med os. Stemningen var ikke meget anderledes da vi ankom til Middelfart. Bos peptalk var meget klar i spyttet: Gå efter at vinde, hvis de prøver at få remis, så bare mas på. Fighter-slikposen gik til Emma for en meget flot præstation mod Odense Skakklub.

Da vi satte os til brætterne, var der dog blandede følelser. På den ene side manglede Middelfart to af deres midterbrætter. På den anden side var André og Albert heller ikke mødt, da tiden blev startet.  

 
Frem 4 vandt knebent over Årslev 1 efter en kold start
Skrevet af Peter Fynbo   
Onsdag, 28 Februar 2018 18:13

Det var en kold begyndelse, da Frem 4 mandag den 26. februar spillede holdkamp ude mod Årslev Skakklub. Det var frostvejr og det blæste ganske mærkbart. Begge holds spillere var kommet i god tid, men desværre havde ”nogen” med ansvar for den bygning, vi skulle spille i, skiftet nøglerne ud med et elektronisk kort, og ”nogen” havde naturligvis ikke underrettet skakklubben om denne detalje. Efter ret mange telefonsamtaler fandt Årslevs formand frem til en, der skulle kunne låse op, men han lå med feber. Til sidst fandt man en fra en anden sportsklub, som kunne hjælpe, og endelig kunne vi komme ind i varmen og stille brætter og brikker op. En eller anden havde foreslået, at vi kunne spille blindskak i stedet, men det slap vi for. Med knap tyve minutters forsinkelse startede kampen.

Det begyndte også koldt, for de to første partier, der blev afgjort, tabte vi, men så gik det bedre. Jonathan spillede som sædvanlig på førstebrættet, og han vandt efter et langt og spændende slutspil med dronning, tårn og bønder på begge sider. Det var også det parti, der blev sidst færdigt, så der stod en neglebidende hob skakspillere fra begge klubber omkring brættet, indtil Jonathan havde sejren i hus. Willy var på grund af afbud rykket op på andetbrættet, men han gik frisk til sagen og vandt også i et ret langt slutspil med springere, løbere og en fjendtlig, garderet fribonde. Endelig sørgede Steen for den tredje gevinst. De resterende tre partier blev remis. Slutresultatet blev således en kneben sejr på 4½-3½, et resultat, vi kan være meget tilfredse med, da vi på papiret stod til et alvorligt nederlag. Men somme tider har man jo lov at være heldig.

Tak til Henrik og Robert, der stillede op som reserver med kort varsel!

Sidste kamp i Holdturneringen bliver afholdt som fællesafslutning hos Sydøstfyn, hvor vi skal møde Læseforeningens tredjehold. Det sker tirsdag den 20. marts kl. 19.

 
Frem atter repræsenteret i pokalfinalen
Skrevet af Niels Henrik Sørensen   
Mandag, 26 Februar 2018 19:34

Frem 1 er klar til et revancheopgør mod Nr. Aaby 1 i finalen i den fynske pokalturnering.

Det står klar efter torsdagen semifinaler, hvor lodtrækningen desværre parrede Frem 1 med Frem 2. Dermed blev det en realitet, at Frem 2 udelukkende har mødt andre Frem-hold i denne sæsons pokalturnering. Måske burde der være en regel om at hold fra samme klub ikke kan møde hinanden i de første par runder af pokalen? Det er en diskussion værd... igen... også i FSU.

Nuvel, matchen Frem 1 mod Frem 2 blev trods alt spændende, for Frem 2 havde ikke tænkt sig at give finalepladsen til førsteholdet uden kamp til det sidste. Det resulterede i fire kamppartier - med fire hvide sejre!

På fjerdebræt er både Tobias og Yann eksperter i kongeindisk, og de første 18 træk blev nærmest fyret af á tempo. Men snart fik Tobias sat en stærk løber på f3, der forsvarede den hvide konge mod det tematiske sorte angreb, og sin egen springer plantet ubehageligt på c7, så Yann så sig nødsaget til at give en kvalitet. Det blev afgørende, og Tobias kørte sikkert en sejr i hus.

På tredjebræt lignede det, at Torben kom meget belejligt fra åbningen mod Jan med materialegevinst til følge. Men den lille magiker fangede på bemærkelsesværdig vis den sorte konge midt på brættet og stillet over for mat eller stort materialetab, valgte Torben at sige tak for spillet.

På andetbræt valgte Per en rolig opstilling mod Alexanders kongeinder. I midtspillet fik han fuld kontrol over en åben d-linje, hvilket endte i et pres, der kostede Alexander et par bønder. Vor unge himmelstormer kæmpede til det sidste, men slutspillet var ingen sag for Per.

På førstebræt fik Niels Henrik mod Kristoffers grünfelder frembragt en dronninggambit-struktur med det klassiske minoritetsangreb på dronningefløjen. Kristoffer fik skabt nogle taktiske muligheder med sit løberpar, men da parterne nåede slutspillet var det alligevel med Niels Henrik i initiativet takket være to grimme isolerede dobbeltbønder i Kristoffers stilling. Disse bønder stod til afhentning, og det blev afgørende i et obligatorisk tidsnødsdrama, hvor Kristoffer gik mat med 5 sekunder tilbage på uret for Niels Henrik.

2-2 og dermed lynomkamp. Her havde i hvert fald Yann en vundet stilling og den bedste tid, men var dog ikke årvågen nok, og pludselig vandt Tobias på tid. Men Frem 1 var dog klart bedst i disciplinen, og det endte i de knusende cifre 3,5-0,5. Stort tillykke med finalepladsen til Frem 1! FSU har lagt alle enkeltresultater på deres hjemmeside.

 
Senior-DM 2018
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Lørdag, 17 Februar 2018 10:20

Skolernes vinterferie byder traditionen tro på DM for seniorer. Som i de senere år afvikles Senior-DM i to grupper; 65+ og 50+. Turneringen afvikles i Hvidovre.

I gruppen 50+ deltager Per Stentebjerg sammen med Johnny Holler. Efter 5 af 7 runder deler Per føringen med Torsten Lindestrøm; de har begge scoret 4,5 point af 5 mulige efter indbyrdes remis i anden runde.

Turneringen kan følges via dette link.

 
Divisionsturneringen - status efter det meste af 6. runde
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Mandag, 12 Februar 2018 10:29

Søndag d. 11. februar var Frem 1 på en lang tur til Aalborg for at spille sjette og næstsidste runde af divisionsturneringen. 

Frem 2 har udsat deres kamp til søndag d. 18. februar grundet skolernes vinterferie, Frem 2 skal møde Nr. Aaby.

Sæsonen har for begge hold været præget af en del afbud, hvilket har medvirket til af både første- og andetholdet i år er tilfredse, hvis nedrykning kan undgås. Resultaterne i sjette runde flaskede sig dog på ingen måde for andetholdet i 2. division, som nu har en hård kamp mod Nr. Aaby for at sikre sig muligheden for overlevelse i sidste runde 4. marts.

Førsteholdet spillede 4-4 i Aalborg.

Lad os tage resultaterne i kronologisk rækkefølge: Først to halvhurtige remiser til Per og Tobias med de sorte brikker. Herefter fik Tom muligheden for via taktisk finesse at transformere en fordelagtig stilling til et slutspil med en officer mere: Kan du spotte, hvordan Tom sikrede sig gevinsten? (Løsningen findes nederst i referatet)


Hvid trækker og vinder...

 
Referat fra Nr. Aaby - Frem 2
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Mandag, 26 Februar 2018 18:55

Søndag d. 18. februar 2018 spillede andetholdet mod Nr. Aaby, hvor fokus var at sikre sig spinkle chancer for overlevelse i 2. division, gruppe 2 ved fællesafslutningen 4. marts.

Nr. Aabys andetbræt og ex-Fremmer, Mads Svendsen, har forfattet et referat fra holdkampen. Kampen endte 4,5-3,5 til Nr. Aaby.

 
Fynsmesterskabet 2018 - midtvejsstatus
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Lørdag, 17 Februar 2018 14:02

Fynsmesterskabet afholdes snart traditionen tro i Læseforeningens Skakklub. Turneringen afvikles over 9 runder og i tilfælde af ligestilling spilles omkamp om titlen.

I år har mesterskabet deltagelse af fire Fremmere; Alexander, Jan, Tommy og Erik.

Efter 5 af 9 runder har Alexander levet op til sin status som 2000-mand, da det på nuværende tidspunkt er blevet til 4,5 point af 5 mulige mod en forventet score på ca. 3 point! Præstationen har - med udsatte partier taget i betragtning - nok sikret mindst en delt førsteplads.

Tommy har 3 point og et udsat parti, hvilket stadig er over forventet score.

Jan og Erik har begge 2,5 point med en smule under forventet score.

Turneringen kan følges på Læseforeningens hjemmeside samt læse beretningen efter fjerde runde på FSU's hjemmeside.

 
De nordiske mesterskaber for ungdom
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Tirsdag, 06 Februar 2018 18:11

I weekenden 9.-11. februar spiller Albert og Alexander med i de nordiske mesterskaber for ungdom (tidligere NM i skoleskak).

Stævnet afviklet i Finland tæt på Helsinki. Vi ønsker vore talentfulde klubkammerater en rigtig god tur, hvor der udover en lærerig skakoplevelse også bliver mulighed for at stifte yderligere bekendskab med international skak. Held og lykke!

Turneringen kan følges via dette link (sitet kan muligvis være "overbelastet ift. kapacitet, hvorfor du vil kunne opleve, at linket til tider ikke virker).

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kommende arrangementer

 

Se hele aktivitetskalenderen.

Se desuden skoleskakkalenderen.

Husker du ...? (tilfældig artikel)

Landspokalstævnet 2014

Pinsedag deltog Frem med 5 hold til årets landspokalstævne på Hotel Scandic i Odense. Stævnet er et slags Danmarksmesterskab i hurtigskak for 4-mandshold. Se mere om turneringen på DSU's hjemmeside.

Læs desuden Niels Eriks beretning fra stævnet.

 

Læs mere...

Links

Banner
Banner
Banner
Banner

Hvem er online

Vi har 18 gæster online

Frems facebook-venner