Spillested

   Ungdomshuset
   Nørregade 60 3. sal
   5000 Odense C

   (efter kl. 21 - brug dørklokken)

   OBS: Parkeringskælderen ved
            Skulkenborg lukker kl. 21

   Se parkeringsmuligheder her.

Frem Skakklub i billeder

Sponsorer

Frem Skakklubs sponsorer
Banner
Banner
Banner

Log på

Login for adgang til partidatabase og klubbladsarkiv.Kontakt webmaster Kristoffer for et login


Velkommen til Frem Skakklub
Hold-DM i skoleskak
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Søndag, 22 April 2018 20:16

Frems juniorafdeling stillede igen i år med et hold til Hold-DM i skoleskak. Turneringen blev i år afviklet i Nykøbing Falster, hvor Albert, Jonathan R, Elias og Bastian skulle sig i Å-rækken.

Holdet sikrede sig en flot DM-titel i Å-rækken, da alle seks gruppekampe blev vundet og kun 2 brætpoint blev afgivet undervejs!
Dette medførte bl.a. topscorerpræmier til alle vore fire juniorer!

Bedriften skal desuden ses i lyset af at holdet sidste år havde Alexander, Jacob og Markus med på holdet, som I år var blevet for gamle til at deltage.

 

 

 
DanPumps Kolding Bymesterskab
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Lørdag, 14 April 2018 18:05

En af årets store, danske weekendturneringer løb af staben i weekenden 13.-15. april, hvor Springeren Skakklub atter bød indenfor til weekendturnering. Turneringen har de sidste år været kendt som Sondex Cup, hvor ny sponsor har medført det nye navn DanPumps Kolding Bymesterskab.

Fra Frem deltog otte friske klubkammerater; Alexander (endte med 2/5 i Mester 4), Jacob (2 point i Mester 9), Albert (gruppesejr med 4/5 i Basis 3!), Christoffer og Jonathan Roed (endte med hhv. 2 og 3,5 i Basis 5 - delt gruppesejr til Jonathan), André (1,5 point i Basis 8), Steen (3 points i Basis 9) og Elias (gruppesejr med 4,5 points i Basis 10!).

Samtlige resultater fra turneringen kan findes via dette link.

 
Pokalfinalen: Frem 1 vs. Nr. Aaby
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Lørdag, 07 April 2018 18:10

Finalen i sæsonens pokalturnering står mellem Nr. Aaby og Frem.

Finalen afvikles i klubbens lokaler i Ungdomshuset mandag d. 16. april fra kl. 19.00.

Vi vil desuden forsøge at live-transmittere finalen; link til live-sendingen

 
DM i skak 2018 i Svendborg
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Mandag, 26 Marts 2018 12:31

I skolernes påskeferie var Hotel Svendborg for tredje gang siden 2015 rammen for Danmarksmesterskaberne, hvor Tårnet Svendborg og Sydøstfyn Skakklub atter stod som arrangører.

Syv Fremmere deltog i de ratede turneringer, mens flere Fremmere kiggede forbi stævnet under påsken som tilskuere og/eller deltagere i det traditionsrige DM i lynskak langfredag.

 
Frem 4 tabte 5-3 til Læseforeningen, men sæsonen gik som helhed godt
Skrevet af Peter Fynbo   
Lørdag, 24 Marts 2018 09:32

Tirsdag den 20. marts deltog Frem 4 i ottende og sidste runde i Serie 1. Sydøstfyn havde inviteret de seks hold i øverste slutspilsgruppe til fællesafslutning med i alt 24 partier på skolen i Gudbjerg. Vore modstandere den aften var Læseforeningen 3, og det hold er på papiret temmelig meget stærkere end vi er. Det ses også på resultatet, de fire øverste brætter tabte, Jonathan dog først efter en meget lang og sej kamp, mens undertegnede tabte ret hurtigt efter forgæves forsøg på at redde partiet oven på en gedigen gedebuk i åbningen (jeg havde nu nok tabt alligevel). Lyspunkterne lå på de nedre brætter, hvor Elias lagde ud med en meget hurtig sejr, og Steen og Alf sørgede for to remiser. Alfs remis kom efter et langt slutspil, hvor det i lange tider bestemt ikke var klart, hvem der havde overtaget. Aftenens aller-allersidste parti vandt Henrik i et langt (83 træk) og spændende slutspil, hvor han gennem mange træk også havde uret som modstander. Kampens resultat blev 5-3 til Læseforeningen.

Gennemgående kan vi være tilfredse med de resultater, vi har fået i løbet af sæsonen; vi har klaret os meget bedre end i fjor, hvor stort set samme mandskab tabte syv matcher og holdt en uafgjort. Denne gang vandt vi fire og tabte fire. Vi har spillet 64 partier, vundet to på afbud og fået 30 points i resten; det er seks mere end man skulle vente ifølge ratingen, og det betyder også, at de fleste på holdet har tjent pæne rating-gevinster. Jonathan har med tre sejre og to remiser scoret 4 points i syv partier på førstebrættet og Alf har scoret 4 i seks partier, endda uden nederlag. Det lover godt, at de unge klarer sig sådan. Henrik har tre gange været reserve for Frem 4 og scoret 2½ point, mens Peter Kinggaard, der også har været reserve tre gange, har vundet to kampe ved brættet og den tredje på afbud fra modstanderen. Det er rart for en holdleder, at han kan hente den slags pålidelige bagstoppere på reservebænken.  

Peter Fynbo

 
Pige-DM i skoleskak
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Fredag, 09 Marts 2018 21:04

I weekenden 10.-11. marts afvikles DM i skoleskak for piger. I turneringen deltager Leia, Caroline og Kathrine, som jævnligt deltager i klubbens juniortræning; alle tre deltager i F-gruppen.

Et stort held og lykke med turneringen herfra!

 
Frem Skakklub er tildelt Initiativprisen
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Lørdag, 07 April 2018 17:16

I forbindelse med Delegeretmødet ved påskens Danmarksmesterskab i Svendborg blev Frem Skakklub tildelt Initiativprisen i 3. hovedkreds (Fyns Skak Union).

Initiativprisen tildeles klubber som tager initiativer i skakmiljøet og skaber rammer til gavn for skakken og skakspillerne.

Begrundelsen for tildelingen lægger bl.a. i klubbens store juniorarbejde, Odensemesterskabet og den traditionsrige Frem Julecup. Du kan læse hele begrundelsen på FSU's hjemmeside.

 
Vigtig derbysejr for Frem 3; kæmper for overlevelse!
Skrevet af Bo Sørensen   
Tirsdag, 20 Marts 2018 22:51

Frem 3 har hele sæsonen kæmpet mod nedrykningsspøgelset, og det er muligvis heller ikke afgjort endnu endnu om holdet må en tur i serie 1. En kaotiske aften, startede med et dramatisk holdmøde kl.18,45, hvor flere ting var oppe og vende. Formanden Aske, der stadig inden kampen ikke var kommet på tavlen, følte sig ramt af et komplot, da det gik op for ham, at han endnu engang skulle kæmpe med de sorte brikker, grundet et sent afbrud fra Emma; præsten nægtede endnu engang at bede en bøn for Frem 3; og Markus (nu årets Frem 3!) antydede, at holdlederens taktik med at uddele slikposer for flotteste spil havde slået fejl; og Raidar valgte helt at udeblive fra holdmødet.

Anyways, holdlederen gjorde det klart at vi skulle bruge 1½ point mere end Middelfart for at blive i Fynsserien, da vi med en 6.plads skal i kamp mod nr.2 i Serie 1 om retten til at spille i Fynsserien i næste sæson, og han brød sig bestemt ikke om skulle slutte af med at tabe til Læseforeningen, og alle blev vi enige om, at give dem en røvfuld.

 
Referat fra Middelfart 1 - Frem 3
Skrevet af Markus Maagaard   
Torsdag, 01 Marts 2018 19:49

Endnu engang starter referatet en time inden kampstart i ungdomshusets lobby. Her stod den lavere halvdel af holdet, der i sin helhed bestod af Tommy, Erik, Emma, Aske, Bo, Albert, Markus og André. For en gang skyld, måske i Frem skakklubs historie, var hele fire biler til rådighed på dagen. Efter et par minutter i lobbyen ankom Aske i bil, og Bo og undertegnede tog med ham, imens André og Albert kørte selv. I lobbyen havde snakken gået om løst og fast, men det var ikke til at tage fejl af, at kampen i dag var en alvorlig affære. Frem 3 lå inden kampen på 7. pladsen i tabellen og derfor til nedrykning, med 2 ½ point op til Middelfart. Målsætningen synes derfor meget urealistisk: Mindst tre sejre mod et hold der, på langt de fleste brætter, var på lige fod med os. Stemningen var ikke meget anderledes da vi ankom til Middelfart. Bos peptalk var meget klar i spyttet: Gå efter at vinde, hvis de prøver at få remis, så bare mas på. Fighter-slikposen gik til Emma for en meget flot præstation mod Odense Skakklub.

Da vi satte os til brætterne, var der dog blandede følelser. På den ene side manglede Middelfart to af deres midterbrætter. På den anden side var André og Albert heller ikke mødt, da tiden blev startet.  

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kommende arrangementer

 

Se hele aktivitetskalenderen.

Se desuden skoleskakkalenderen.

Husker du ...? (tilfældig artikel)

OL i skak

OL i skak starter i Istanbul tirsdag d. 28. august og har deltagelse af både et dansk herre- og kvindehold. Sideløbende afvikles OL for U16-hold, hvor Tobias (3. bræt) og Sophus (reserve) er udtaget. Løbende beretninger vil dukke op på DSU's hjemmeside. Held og lykke til alle de danske deltagere!

Efter afsluttende kampe der endte hhv. 1½-2½ og 2-2 endte Danmark med 17½ af 40 mulige. Dette rakte til en 27. plads mod en seedning som nr. 23 og var samlet ca. to point under forventet score. Drengene har dog formodentlig blev en del oplevelser rigere, som også fremover vil styrke deres skakspil.

Læs mere...

Links

Banner
Banner
Banner
Banner

Hvem er online

Vi har 26 gæster online

Frems facebook-venner